miercuri, 28 noiembrie 2007

Ce face legea?

Din pacate, in Romania, legea este mult prea permisiva in astfel de cazuri. Mai concret...ce poate face o femeie agresata din punct de vedere al legislatiei?

Se poate depune o plangere penala la Politia Municipiului Bucuresti, impotriva agresorului. Politia are obligatia prin lege sa accepte plangerea si sa cerceteze cazul. Problema este alta...dosarul penal intocmit in urma plangerii poate sta in teancurile de dosare de la Politie luni de zile pana ajunge pe masa unui procuror. Dureaza intre 6 luni si 2 ani solutionarea unui astfel de dosar. Mai mult legea nu prevede inchisoare pentru violenta domestica...uimitor nu? Daca furi o gaina faci intre 3 luni si 2 ani inchisoare, dar daca iti agresezi sotia scapi cu amenda administrativa.

De asemenea mai exista problema ordinului de restrictie...care la noi nu a fost inca introdus. De ce? nimeni nu stie. Pe langa asta, legea nu permite politistului sa intre in casa agresorului, aceasta fiind proprietate privata. Deci barbatul isi poate bate sotia in liniste atata timp cat o face la el in casa.

Daca mergi fara numere la masina ghici ce...intre 1 an si 3 ani inchisoare. Daca iti bati sotia...

Dupa cum vedeti, practic, legea nu face nimic in astfel de cazuri. Solutia? Schimbati legea, dati legi neinterpretabile si nemiloase pentru cei care sunt in postura de agresori in cazurile de violenta domestica si cel mai important, introduceti ordinul de restrictie!!!

Niciun comentariu: