miercuri, 28 noiembrie 2007

De ce?

Acest blog a fost creat pentru a sprijini campania initiata de Fundatia Sensiblu: „16 zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii” si nu in ultimul rand, vine si in sprijinul tuturor femeilor, victime ale violentei domestice (fizice sau verbale), din Romania.

Ne vine sa credem sau nu, in Romania anului 2007, anul aderarii la Uniunea Europeana, inca se mai intampla ca anumiti barbati sa se considere superiori femeilor de langa ei, acestia manifestandu-si acest sentiment folosind pumnii sau vorbele grele.

Fundatia Sensiblu, cu sprijinul Televiziunii Romane si Serviciului de Prevenire din Cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, a initiat aceasta campanie pentru a informa populatia ca exista organisme abilitate de lege care pot oferi ajutor si asistenta femeilor agresate.

In cadrul fundatiei puteti primi ajutor psihologic, juridic si de asemenea, femeile agresate vor fi indrumate catre adaposturi care pot constitui resedinta provizorie pentru ele si copiii lor pana la solutionarea problemei.

In ciuda faptului ca exista mijloace ce pot ajuta femeile care sunt victime violentei domestice, numarul cazurilor de acest gen a crescut vertiginos in ultimii ani. Mai mult decat atat exista multe femei carora le este frica sa-si reclame "jumatatea". De ce...?

Niciun comentariu: