joi, 29 noiembrie 2007

Ce fac daca tipa la mine?

Nu spune nimeni ca femeile sunt usa de biserica si nu se enerveaza niciodata. Chiar daca nu ne vine sa credem si cateodata uitam, la fel ca si barbatii, si ele sunt tot oameni. Intr-o societate in care stresul zilnic este la el acasa, este inuman sa ceri unui om sa-si pastreze calmul in orice situatie. Dar inseamna asta ca trebuie agresat? NU.

Veti intreba: "Ce fac daca tipa la mine?". Simplu...incercam sa-i vorbim frumos, asa cum si noi avem pretentia sa ni se vorbeasca, incercam sa o calmam si sa ducem discutia pe un ton calm. Daca nu avem rezultate pur si simplu parasim camera pentru moment. Discutia se poate relua mai tarziu cand interlocutorii se calmeaza.

Nu este cazul sa recurgem la violenta, chiar daca suntem provocati. Deviza mafiei de altadata: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" nu ar trebui sa-si gaseasca locul intr-o familie din mileniul III. De asemenea nu este cazul sa recurgem nici la violenta verbala. Chiar daca nu va vine sa credeti, cuvintele pot rani mult mai mult decat o palma. Nu recurgeti la injurii, un cuvant spus aiurea, la nervi, poate distruge in cateva secunde tot ce v-ati chinuit sa claditi intr-o viata.

Priviti casatoria ca pe o casa. Cat timp dureaza sa se ridice o casa? Luni, ani...Cat timp dureaza ca o casa sa fie pusa la pamant? Cateva secunde.

Nu condamnati femeia ca se mai enerveaza din cand in cand. Nu uitati ca ea este nevoita sa aibe mai multe slujbe in acelasi timp: servici, mama, sotie si pe toate trebuie sa le faca bine. Altfel deseori primeste reprosuri. Munca femeii nu se vede...mancarea se mananca, hainele se murdaresc, in casa se face mizerie.

Incercati sa faceti ce face o femeie, timp de o saptamana...veti vedea cat de "simplu" este. In acelasi timp puneti pe cineva sa va reproseze ca nu sunteti buni de nimic, eventual sa va mai si atinga din cand in cand, si veti vedea ce simtiti. Acelasi lucru il simt si ele.

Spunem sus si tare ca nu vrem sa fim comparati cu tari din lumea a treia pentru ca noi suntem mult mai evoluati si civilizati. Problema este ca nu prin tehnica avansata sau prin calitatea strazilor se demonstreaza asta, ci prin felul in care ne comportam in viata de zi cu zi. In mileniul III, ar trebui sa avem toleranta zero la orice fel de violenta, mai ales la violenta domestica.

Si ca sa inchei, nu in ultimul rand, sa nu uitam cine ne-a adus pe lume!!!

Niciun comentariu: